Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Airco voor bedrijven: voordelen & prijzen

Een ideale temperatuur is niet enkel aangenaam bij je thuis, maar ook op de werkvloer. Een comfortabele werkomgeving bepaalt de productiviteit van de werknemers en het maakt je kantoorgebouw duurzaam. Kies voor jouw bedrijf de juiste airco-installatie en zorg voor een optimaal binnenklimaat. Ontdek hier meer over de opties en prijzen voor een airco voor bedrijven.

Ga snel naar:
Airco voor bedrijven: mogelijkheden
Prijzen airco-installatie voor bedrijven
Belangrijke aandachtspunten
Waarom vertrouwen op een professional?
Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een airco in mijn bedrijf?

Om de steeds warmere zomers te overleven, plaatsen veel mensen thuis een airco. Voor een bedrijf is zo’n installatie ook echt een must, maar de investering is groter dan voor een normale woning. Toch heeft zo’n aircosysteem meer voordelen voor je kantoorgebouw dan je denkt. Een overzicht:

 • Koelen én verwarmen: een split airco is eigenlijk een lucht-lucht warmtepomp. Naast verkoeling kan je je bedrijf in de winter ook energiezuinig verwarmen met hetzelfde systeem.
 • Aangenaam werkklimaat: een gezonde omgeving, met de ideale temperatuur en vochtigheidsgraad, bepaalt het welzijn van de medewerkers. Dat verhoogt de productiviteit en werksfeer binnen een bedrijf!
 • Duurzaam en veelzijdig: je kan een airco op een duurzame manier verwerken in het gebouw. Gebruik de airco als warmtepomp in combinatie met zonnepanelen om de stroomprijs te drukken. Zo ben je klaar voor een hernieuwbare toekomst.

Wil jij je bedrijf zo aangenaam mogelijk maken? Bekijk samen met een expert welke airco het best is afgestemd op jouw situatie. Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat via de offertepagina.

airco bedrijven voorbeeld

 

Airco voor bedrijven: mogelijkheden

Airconditioning in je bedrijf zorgt voor een aangename werksfeer en je bespaart onnodige kosten op lange termijn. Om een zo efficiënt mogelijk systeem te plaatsen, zijn er enkele factoren waar je rekening mee moet houden. Een streepje duiding!

 

FACTOR 1: type airco

Hoe je de kantoorruimtes verkoelt of verwarmt, hangt af van de soort airco. We kunnen de soorten airco systemen doorgaans in 4 grote categorieën opdelen:

 • Multisplit airco: een multisplit airco kies je best voor een groot kantoorgebouw waarin je meerdere ruimtes moet verkoelen. Je kan de binnenunits afzonderlijk bedienen en deze zijn allemaal verbonden aan 1 of meerdere buitenunits (afhankelijk van het aantal ruimtes). Een VRF airco (Variable Refrigerant Flow) is de perfecte installatie voor de grotere gebouwen door zijn efficiënte werking. Dit systeem zorgt voor een volledig klimaatsysteem in je bedrijf.
 • Monosplit airco: de naam verklapt het al een beetje. Met deze airco heb je enkel 1 binnenunit en 1 buitenunit. Ze komen voor in wand- en vloermodellen. Je kan deze airco eenvoudig laten plaatsen als je een ruimte efficiënt wil koelen en je weinig geluidsoverlast wil.
 • Monoblock airco: een simpele en vaste airco om 1 grote bedrijfsruimte te verkoelen. Dit aircosysteem heeft geen buitenunit en is makkelijk te plaatsen. Het volstaat om een muurdoorvoer te creëren voor de 2 slangen voor de aan- en afvoer van lucht. Dit type airco zorgt wel voor enige geluidsoverlast, waardoor het minder geschikt is voor een bureauruimte. Plaats de airco op een locatie waar het geluid niet stoort.
 • Mobiele airco: wil je liever iets goedkoper? Mobiele airco’s zijn budgetvriendelijk en je verplaatst ze vlot van de ene ruimte naar de andere. Voor deze airco zal je via een raam of andere opening de afvoerslang moeten bevestigen. Het toestel verslindt hierdoor energie en is zeker niet de meest efficiënte keuze voor je kantoor. Een mobiele airco kan handig zijn voor een kleine bedrijfsruimte en een korte gebruiksperiode. Voor een mobiele airco kan je eens kijken op de webshop

 

FACTOR 2: uitvoering

De aircosystemen kan je op een paar manieren plaatsen. In een kantoorgebouw is er vaak voldoende ruimte om alle uitvoeringen te installeren. Zelfs je huidige luchtverwarming of ventilatiesysteem kan je laten uitbreiden tot een airco die dezelfde ventilatiekanalen en -roosters gebruikt.

BELANGRIJK: ga op zoek naar een airco installateur met de nodige ervaring. Een slecht geplaatste airco zorgt voor hinder en je kan problemen krijgen met de keuringen. Enkel erkende specialisten kunnen de airco-installaties voor bedrijven plaatsen en onderhouden. Dat kan op deze 2 populaire manieren:

 • Inbouw airco: dit systeem kan je integreren in verlaagde plafonds of in valse wanden. Je ziet enkel de roosters van de airco waar de koude of warme lucht in de ruimte wordt geblazen. Door de mooiere afwerking kost deze uitvoering iets meer.
 • Opbouw airco: de binnenunits installeer je op een zichtbare plaats in het kantoor. Je kan de toestellen aan het plafond of de muur bevestigen. Perfect voor een kantoor met minder ruimte.

 

FACTOR 3: merk

Ook voor airco installaties kan je kiezen uit verschillende merken. Elk merk heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus we sommen er een paar voor jou op:

 • Daikin is een van de meest populaire airco bedrijven op de markt. Het behoort tot de zuinigste en meest duurzame merken die je kan vinden. Keuze genoeg voor bedrijven.
 • Mitsubishi is een van de grootste merken op het terrein. Het merk heeft een uitstekende reeks voor kantoren: de serie M warmtepompen. De toestellen zijn zo goed als geluidloos.
 • Haier is wereldbekend om zijn aircotoestellen. Hun stille en energiezuinige airco’s zijn geschikt voor zowel kleine als grote kantoorruimtes.
 • LG is een Koreaans bedrijf dat bekend staat om een goede prijs-kwaliteitverhouding. Van mobiele airco’s tot multisplit systemen: deze fabrikant biedt het allemaal aan.

 

Welke airco is het meest geschikt voor mijn bedrijf?

Een erkende installateur houdt enkele factoren in het oog: type, uitvoering en het merk. Daarnaast berekent hij ook nauwgezet het nodige vermogen en kan je samen bespreken wat de beste optie is voor de te koelen bedrijfsruimtes.

Zeker zijn van een goede keuze voor jouw bedrijf? Dan vergelijk je het best meerdere offertes van professionele installateurs actief in je buurt.

 

Prijzen airco voor bedrijven

Voor een bedrijf liggen de gemiddelde kosten voor een airco hoger dan voor een particuliere woning. Vooral het aantal te koelen ruimtes, hun omvang, het vereiste koelvermogen, … bepalen de prijs voor een airco-installatie voor een bedrijf. In onderstaande tabel vind je alvast de prijzen die voor particuliere woningen gelden:

Type airco voor bedrijvenGemiddelde prijs
(excl. btw, incl. plaatsing)
Multisplit airco€ 2.500 - 5.000
Monosplit airco€ 1.500 - 3.000
Monoblock airco€ 1.200 - 1.300
Mobiele aircoVanaf € 250 (exl. plaatsing)

Een precieze kostprijs voor de airco voor jouw bedrijf? Bekijk met een installateur welke installatie de beste is voor jouw kantoorgebouw. Zo krijg je een goed zicht op de gemiddelde richtprijzen, maar ook op de uitvoeringen, merken, … Start hier met vergelijken!

 

airco voor bedrijven

Belangrijke aandachtspunten

De juiste keuze voor een airco installatie hangt nog van enkele andere factoren af.  Je weet al welk type en merk je zal kiezen. Maar waar moet je nog op letten bij de keuze voor een airco in jouw bedrijf? We zetten kort enkele aandachtspunten op een rij:

 

 • Koelvermogen: met het juiste koelvermogen verbruikt je airco minder energie en gaat hij langer mee. Zorg dat het koelvermogen is aangepast aan de grootte en isolatiewaarde van de kantoorruimtes. Je kan het vermogen makkelijk laten berekenen door een airco installateur.
 • Geluidsniveau: grote installaties kunnen voor de nodige geluidsoverlast zorgen. Daarom is het belangrijk dat het toestel niet meer dan 50 decibel produceert. Als bedrijf kan je ook investeren in geluidsisolatie rond het aircosysteem.
 • Bediening: de meeste toestellen kan je met een (infra-rood) afstandsbediening besturen. Een algemeen bedieningspaneel in het gebouw of met een applicatie kan ook. Zo kan je de stand van de airco ook controleren als je niet op kantoor bent. Een app geeft vaak ook meer informatie over het systeem en je kan een eenvoudig uurschema inplannen.
 • Onderhoud: de airco’s regelmatig controleren en onderhouden is zeer belangrijk voor een bedrijf. Het verhoogt niet alleen de levensduur en het koelvermogen. Je moet airconditioningsystemen met een nominaal koelvermogen van meer dan 12 kW op gebouwniveau elke 5 jaar energetisch laten keuren. De keuring is verplicht en enkel een erkende expert kan de controle uitvoeren.
 • Andere functies: er bestaan airco’s die de koeling/verwarming continu afstemmen op de temperatuur in de ruimte (inverter-technologie). Of misschien zijn detectoren handig die de airco doen werken zodra er mensen in het bedrijf aankomen? Tal van technologische snufjes dus om te ontdekken!

 

Waarom vertrouwen op een ervaren installateur?

Ten slotte kies je ook het best een installateur met de nodige expertise rond grotere airco-installaties. De kwaliteit van je systeem hangt nauw samen met de betrouwbaarheid van je installateur. Dankzij een ervaren vakbedrijf kan je gegarandeerd rekenen op:

 • Professioneel advies: een aircobedrijf komt eerst langs om de mogelijkheden te onderzoeken. Wat zijn je precieze wensen? Kan er met een buitenunit gewerkt worden? Zo kies je voor de beste optie!
 • Airco op maat: de expert kan door de voorbereiding de juiste uitvoering kiezen. Het resultaat is een correct gedimensioneerde airco die bovendien energie-efficiënt is.
 • Kwalitatieve merken: het aircobedrijf werkt met betrouwbare materialen en is zeker van de kwaliteit van de toestellen. Je moet niet te lang twijfelen over het merk.
 • Expertise & know-how: de installatie van je uitgekozen systeem zal vlekkeloos verlopen. Een nette afwerking komt beter over voor het personeel en de bezoekers in je bedrijf.
 • Financiële voordelen: een airco laten installeren aan het verlaagd btw-tarief is enkel mogelijk wanneer je samenwerkt met een erkende installateur. Kies je voor een split airco met verwarmingsfunctie (lucht-lucht warmtepomp)? Dan kom je ook in aanmerking voor de Mijn VerbouwPremie.

 

Vergelijk meerdere offertes!

Via onze offerteservice kan je gratis voorstellen van aircobedrijven in de buurt aanvragen. Zo kan je gericht prijzen en adviezen vergelijken. Start je aanvraag hieronder:

 

 

Airco offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde airco installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 koeltechniekers actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs