Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

LG airco: uitvoeringen & voordelen

Er zijn verschillende kwalitatieve airco-merken op de markt. Naast Mitsubishi, Daikin, … produceert het Zuid-Koreaanse LG al jaren hoogwaardige vaste en mobiele airco’s. Bovendien is een LG airco een erg budgetvriendelijke optie. Uit welke uitvoeringen kan je allemaal kiezen? Wat zijn de voordelen van dit merk? En hoeveel betaal je nu concreet? Je leest het in dit artikel!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Voordelen LG airco
Prijs airco van LG
Waarom LG installateur inschakelen?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Wat is LG?

LG is een groot Zuid-Koreaans bedrijf dat een brede waaier aan producten ontwikkelt. Deze multinational innoveert niet enkel op vlak van tv, audio en video, maar maakt ook koelkasten, wasmachines en andere huishoudelijke toestellen. Daarnaast is LG ook bekend om zijn airco’s en warmtepompen met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Wil je een LG airco kopen en laten installeren? Dan kan je terecht bij Solvari. Vul gewoon het offerteformulier in en binnen enkele dagen nemen 2 à 3 airco installateurs contact met je op voor een vrijblijvende offerte. Ontvang gratis advies & prijzen op maat!

lg airco

 

Mogelijke uitvoeringen van LG airco’s

Er bestaat een airco van LG voor elke woning én bedrijf. Je kan dan ook kiezen uit verschillende opties qua type, koelvermogen, design, extra opties, … We zetten alle mogelijkheden kort op een rij!

 

1. Type airco

LG heeft een breed gamma aan single split airco’s. Dat zijn eigenlijk lucht-lucht warmtepompen met een buitenunit en 1 binnenunit. Met zo’n installatie kan je je woning niet alleen optimaal koelen, maar ook verwarmen op koude dagen. Gaat het echter om een bedrijf of om een woning met meerdere te koelen ruimtes? Dan biedt LG ook multi split airco’s aan met meerdere binnenunits. En ten slotte produceert dit merk ook kwalitatieve, fluisterstille mobiele airco’s.

 

2. Koelvermogen

Voor een optimaal rendement moet een airco goed gedimensioneerd zijn. Dat betekent dat het koelvermogen aangepast is aan de oppervlakte, de isolatiegraad, de oriëntatie, …  van de ruimte. Voor kleinere ruimtes als een slaapkamer bestaat er bv. een LG airco van 3.5 kW en voor grotere ruimtes een LG airco van 5 kW of zelfs 7 kW. Een ervaren installateur kan perfect inschatten welk vermogen het meest aangewezen is in jouw situatie.

 

3. Design

LG trekt volop de kaart van meerdere design-mogelijkheden voor zijn binnenunits. Je hebt natuurlijk de standaard witte units, maar daarnaast zijn er ook de Artcool-units. Ideaal voor wie klimaat-, maar ook modebewust is. Zo zijn er onder meer binnenunits in het beige, een LG airco in het zwart, … Het is zelfs mogelijk om de binnenunit weg te werken in een stijlvolle fotolijst waarin je je favoriete familiefoto of kunstwerk plaatst.

 

4. Extra opties

Een standaard LG airco zorgt in eerste instantie voor een energiezuinige koeling van je woning. Wil je echter een stapje verder gaan? Dan kan je ook een LG airco kopen die fijnstof, bacteriën, … uit je binnenlucht filtert. Dankzij die ingebouwde luchtreiniger adem je altijd gezuiverde, gezonde lucht in.

 

BELANGRIJK: hoe kies ik de beste airco van LG?

Dat hangt vooral af van jouw persoonlijke situatie en je budget. Gaat het bv. over een grotere ruimte om te koelen? Dan zal je automatisch ook een airco met een groter koelvermogen moeten nemen. Wil je dan weer extra investeren in een stijlvolle binnenunit die ook de lucht in je woning zuivert? Dan kies je best voor een LG airco uit de Artcool-collectie. Een LG installateur geeft je graag meer uitleg over al je mogelijkheden.

Zeker zijn van de juiste keuze? Laat je dan uitgebreid informeren door een erkende installateur in je buurt. Zo’n ervaren vakspecialist vind je snel via onze offerteservice!

 

Voordelen van een LG airco

Met LG kies je een betrouwbaar airco-merk dat garant staat voor een energiezuinige en fluisterstille werking, een optimale koeling én verwarming, … We overkopen kort enkele troeven van de airco’s van deze Zuid-Koreaanse fabrikant:

 

 • Dual-Inverter technologie: LG airconditioning werkt met de innovatieve dual inverter-technologie. Maar wat maakt een LG dual inverter-airco zo speciaal? Zo’n systeem beschikt over een compressor die zijn snelheid altijd aanpast aan de gewenste temperatuur. Zo ligt het energieverbruik lager en gaat de airco ook langer mee. Bovendien ligt ook het trillingsniveau lager en is zo’n airco even stil als een koelkast.
 • Goede garantieregeling: die dual inverter-compressor is het paradepaardje van een airco van LG. Daarom geniet je ook van een mooie garantie van 10 jaar op dit onderdeel van je installatie. Op alle andere onderdelen krijg je ook een garantie van 5 jaar. Deze regeling toont vooral aan dat LG 100% overtuigd is van de kwaliteit van zijn producten.
 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding: LG airconditioning-systemen zijn gemiddeld iets goedkoper dan andere merken als Daikin, Mitsubishi, … Terwijl de kwaliteit op veel vlakken zeker niet hoeft onder te doen voor deze andere fabrikanten. Daardoor ben je met een LG split airco zeker van een optimale prijs-kwaliteitsverhouding.
 • Handige LG ThinQ app: je kan je airco van LG makkelijk bedienen met de LG ThinQ app, waar en wanneer ook. En dat dankzij de ingebouwde wifi-functie. Met die LG airco home assistant kan je bovendien ook andere LG-apparaten als je wasmachine, droogkast, … bedienen. En wil je je airco regelen met je eigen stem? Dan is dat ook mogelijk via Google Assistant.
 • Optimale luchtkwaliteit in huis: een aantal binnenunits van LG beschikt over het AirCare Complete System. Dankzij een uitgekiend filtratieproces haalt dit systeem bacteriën, pollen, fijnstof, … uit de aangevoerde lucht. Zo komt enkel zuivere lucht je woning binnen. Dat is erg belangrijk voor je gezondheid, zeker als je kampt met allergieën.

 

Prijs LG airco

De kosten voor een airco van LG hangen af van het vereiste koelvermogen, de gekozen binnenunit, extra opties, … Gemiddeld mag je voor een single split airco van LG rekenen op een prijs van 1.500 à 3.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing). Ga je voor een LG multisplit airco? Dan komt daar per extra binnenunit nog 800 à 1.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing) bij.

Een exacte prijs voor jouw LG airco? Vraag dan zeker meerdere prijsvoorstellen aan bij erkende LG airco installateurs actief in je buurt. Zo kan je hun prijzen, maar ook hun adviezen, uitvoertermijnen, … gericht vergelijken en een doordachte keuze maken. Start je aanvraag hier!

 

airco lg

 

Waarom LG installateur inschakelen?

Wil je een LG airco kopen? Dan werk je het best samen met een installateur die veel ervaring heeft met dit merk. Dat levert je de volgende voordelen op:

 

 • Advies op maat: welk koelvermogen heb jij nodig voor je airco? Uit welke binnenunits kan je kiezen die perfect passen bij jouw interieur? Loont de extra investering in een geïntegreerde luchtreiniger voor jou de moeite? Een installateur overloopt met jou alle mogelijkheden voor je LG airconditioning en helpt je om de knopen door te hakken.
 • Snelle, correcte plaatsing: een expert bepaalt de meest aangewezen locatie voor je binnen- en buitenunit en plaatst die dan volgens de regels van de kunst. Van de muurdoorvoer tot het opstellen en verbinden van beide units. Dankzij zijn ervaring gaan die werkzaamheden ook behoorlijk snel.
 • Deskundige uitleg: een LG airco installateur geeft je uitgebreid info rond de werking en de mogelijkheden van je nieuwe airco. Denk bv. aan de verschillende standen (fast cooling, comfort air, …), het automatisch reinigen van je binnenunit, de installatie en de bediening van de LG ThinQ app, …
 • Grondige kennis van de LG-technologie: een LG installateur volgt alle ontwikkelingen van deze fabrikant op de voet. Heeft de LG airco home assistant bv. nieuwe mogelijkheden? Brengt het merk een nieuw type binnenunit op de markt? Dan vertelt hij jou daar graag alles over. Zo ben je zeker dat je het neusje van de zalm in huis haalt.
 • Goede service na verkoop: is er een probleem met je airco? Loopt je LG-app vast? Of heb je nog vragen na de plaatsing? Dan kan je altijd bij je installateur terecht. Hij komt snel bij je langs om eender welk probleem snel aan te pakken.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning minstens 10 jaar oud? Dan betaal je slechts 6% btw op alle materiaal- en arbeidskosten voor je LG airco. Daarbovenop kan je ook nog onder bepaalde voorwaarden de Mijn VerbouwPremie krijgen als het om een split airco gaat.

Gratis in contact komen met LG airco installateurs? Dat is heel eenvoudig. Het volstaat om gewoon het onderstaande formulier in te vullen:

 

 

Airco offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde airco installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 koeltechniekers actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs