Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Panasonic airco

Wil je graag investeren in airconditioning? Dan zijn er heel wat merken om uit te kiezen. Panasonic produceert al meer dan 60 jaar kwalitatief hoogstaande airco’s. Daarmee is het een van de marktleiders op vlak van klimaatoplossingen. Welke voordelen kent een Panasonic airco? Wat zijn de mogelijkheden? En hoeveel kost het? Je ontdekt het in dit artikel.

Ga snel naar:
Voordelen Panasonic airco
Mogelijkheden Panasonic airco
Hoeveel kost Panasonic airco?
Waarom Panasonic installateur?
Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Wat is Panasonic?

Het Japanse bedrijf Panasonic is al meer dan 100 jaar actief in allerlei sectoren. In 1958 brachten ze hun eerste airco op de markt. Tegenwoordig hebben ze voor de productie van airco’s een gespecialiseerde afdeling: Panasonic Heating and Cooling Solutions. Het bedrijf innoveert voortdurend en is dan ook marktleider op gebied van klimaatbeheersing in huis of op kantoor.

Wil jij graag een Panasonic airco kopen? Dan kan je altijd advies vragen aan 1 van onze erkende installateurs. Kom hier gratis en vrijblijvend in contact met vaklui in jouw buurt!

panasonic airco installateur

 

Voordelen Panasonic airco

Er zijn heel wat airco merken op de markt. Waarom zou je dan specifiek voor Panasonic kiezen? Je vindt hieronder enkele voordelen opgesomd:

 • Efficiënt: Panasonic biedt heel wat airco’s aan die zowel kunnen koelen als verwarmen. Op die manier creëer je een comfortabel binnenklimaat, onafhankelijk van de weersomstandigheden buiten. Bovendien hebben Panasonic airco’s een zuinig energielabel dat varieert van A tot A+++.
 • Nanoe X-technologie: Nanoe X is de naam van de geavanceerde technologie die Panasonic ontwikkeld heeft. Het systeem neutraliseert verontreinigende stoffen, virussen en bacteriën. Daarom is het een uitstekend luchtzuiveringssysteem voor mensen met allergieën en ademhalingsproblemen.
 • Eenvoudige bediening: je kan je Panasonic aircosysteem erg eenvoudig bedienen. Dat kan met een afstandsbediening, maar ook met de Comfort Cloud App op je smartphone. Sommige aircosystemen kennen zelfs voice control, waardoor je met je stem gemakkelijk het systeem kan bedienen.
 • Ervaring: Panasonic heeft al meer dan 60 jaar ervaring met het produceren van aircosystemen. Door hun lange geschiedenis en focus op innovatie en geavanceerde technologieën, biedt Panasonic betrouwbare en efficiënte airconditioningsystemen aan.
 • Garantie: voor airco’s geeft Panasonic doorgaans een standaard fabrieksgarantie. Afhankelijk van het model en de regio kunnen de lengte en dekking veranderen. Hoe lang de garantie op het product is en wat de voorwaarden zijn kan je altijd navragen bij jouw installateur.
 • Veel extra’s: omdat Panasonic focust op innovatieve technologie kennen hun airco’s vaak enkele extra snufjes. Een voorbeeld daarvan is het Heatcharge systeem. Dat is een energieopslagsysteem dat non-stop verwarming levert. Bovendien beschikt het over een functie voor snel verwarmen.

 

Mogelijkheden Panasonic airco

Wil je een airco kopen? Dan zijn er binnen Panasonic natuurlijk heel wat mogelijkheden. We hebben de opties voor jou netjes in een overzicht gegoten. Op die manier kan je een weloverwogen keuze maken.

 

1. Type airco

 • Single split: een single split airco koppelt één binnen- en buitenunit aan elkaar. Daarmee kan je één specifieke ruimte koelen of verwarmen. Panasonic single split airco’s zijn courant in slaapkamers, zolders of kantoorruimtes.
 • Multi split: daarnaast biedt Panasonic ook multi split airco’s aan. Bij dat systeem zijn er meerdere binnenunits aangesloten op één buitenunit. Op die manier kan je meerdere ruimtes in huis koelen.
 • Free multi split: met het free multi split systeem van Panasonic heb je volledige flexibiliteit tot 9 kW. Je kan tot 5 binnenunits combineren met een enkelvoudige buitenunit. Bovendien kan je alle units volledig onafhankelijk van elkaar aansturen.

 

2. Modellen airco

 • Vloermodellen: Panasonic biedt een breed scala aan vloermodellen aan die uitstekend presteren in combinatie met een elegant ontwerp. De vloermodellen zorgen voor een gelijkmatige luchtstroom en efficiënte koeling of verwarming. Bovendien zijn ze nagenoeg geruisloos.
 • Wandmodellen: de wandmodellen van Panasonic zijn veelzijdig en efficiënt. Omdat ze speciaal ontworpen zijn om aan een wand te monteren, hielden de makers rekening met een stijlvol design. Deze modellen bieden krachtige verkoeling of verwarming in eender welke kamer.
 • Kanaal- en casettemodellen: ben je op zoek naar verkoeling of verwarming voor grotere ruimtes of commerciële toepassingen? Dan is een kanaal- of casettemodel ideaal. Die worden discreet in het plafond gemonteerd en zorgen voor een gelijkmatige luchtverdeling.

 

3. Koelvermogen

Panasonic biedt verscheidene koelvermogens aan. Wil je slechts een kleine ruimte verkoelen of verwarmen? Dan bestaan er al modellen vanaf 1,5 kW. Gaat het eerder om grotere ruimtes? Dan is zelfs 9 kW mogelijk. Het is in de eerste plaats belangrijk dat je het vermogen van je airco afstemt op de ruimte en je persoonlijke noden en wensen. Daarvoor vraag je best advies aan een professional.

 

4. Design

In al die jaren van airco’s produceren hield Panasonic steeds rekening met het design. Daarom zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan je gaan voor hun supercompacte units die je zelfs kan installeren op een plek als de beperkte ruimte boven een deur. Bovendien zijn de meeste Panasonic airco’s verkrijgbaar in verschillende kleuren als mat wit, zilver en zwart.

 

Welke Panasonic airco kies ik het best?

Welke airco van Panasonic het best bij jou past, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Bij Panasonic is er namelijk voor elk wat wils. Het is belangrijk dat je in de eerste plaats afgaat op het vermogen. Moet je een grote ruimte koelen of verwarmen? Ga dan voor een airco met een groter vermogen.

Wil je graag advies over welk Panasonic aircosysteem het best is in jouw situatie? Onze installateurs geven je graag raad op maat. Je kan gratis en vrijblijvend in contact komen met erkende professionals in jouw buurt via onze offerteservice.

 

Hoeveel kost een Panasonic airco?

De prijs van een Panasonic airconditioning systeem hangt af van een aantal factoren. Denk maar aan het type, model, koelvermogen, aantal units, … Hieronder vind je alvast enkele richtprijzen:

Type aircoPrijs (excl. installatie)
Single split aircominimaal € 900 à 1.100
Multi split aircominimaal € 1.500 à 1.800

LET OP: bovenstaande prijzen zijn slechts indicatief. Ben je op zoek naar een specifiek prijsvoorstel voor een Panasonic airco? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van installateurs in jouw buurt. Start je aanvraag hier!

 

panasonic airco

 

Waarom een Panasonic airco installateur inschakelen?

Het is in theorie mogelijk om zelf je airco van Panasonic te installeren. Toch is het aangeraden om een professionele installateur in te schakelen. Op die manier geniet je van de volgende voordelen:

 • Advies op maat: een installateur luistert naar jouw persoonlijke noden en wensen en geeft op basis daarvan advies. Door een brede kennis van Panasonic producten kan die de perfecte airco voor jouw situatie voorstellen. Ook voor raad omtrent onderhoud kan je bij een professional terecht.
 • Snelle en correcte plaatsing: een Panasonic installateur weet perfect hoe die een airco moet installeren en doet dat dan ook volgens de regels van de kunst. Daardoor is het risico op een foute plaatsing minimaal en geniet je van een snelle en vlotte installatie.
 • Service na verkoop: heb je na de installatie problemen met je airconditioning? Of heb je nog vragen over het gebruik van het systeem of de app? Dan kan je altijd terecht bij jouw installateur. Die is bereikbaar om vragen te beantwoorden of problemen op te lossen.
 • Kennis van Panasonic airconditioning: een gespecialiseerde installateur weet alles van Panasonic airco’s. Die volgt alle recente ontwikkelingen op de voet en brengt je dus ook op de hoogte van nieuwe mogelijkheden. Op die manier weet je zeker dat je de nieuwste installatie in huis haalt.
 • Financiële voordelen: is je woning ouder dan 10 jaar? Dan geniet je voor je airco van het verlaagde btw-tarief. Op die manier betaal je slechts 6% btw in plaats van 21%. Daarnaast kan je onder bepaalde voorwaarden ook de Mijn VerbouwPremie aanvragen.

Op zoek naar Panasonic airco installateurs? Die vind je eenvoudig via onze offerteservice. Via het offerteformulier hieronder ontvang je gratis en vrijblijvend offertes op maat:

 

 

Airco offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde airco installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 koeltechniekers actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs