Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Design airco

Wil je het hele jaar door genieten van een aangenaam binnenklimaat? Dan is een airco het perfecte hulpmiddel om de ideale temperatuur in huis te bereiken. Het nadeel? Airco’s zijn vaak prominent aanwezig in de ruimte en zijn esthetisch niet altijd even aantrekkelijk. Met een design airco verhelp je dit probleem. Welke uitvoeringen zijn er op de markt? Uit welke merken kan je kiezen? En wat kost een design airco? Je leest het hier.

Ga snel naar:
Uitvoeringen design airco’s
Merken design airco’s
Prijs design airco
Voorbeelden en inspiratie
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een design airco?

Je hebt je interieur met veel zorg en aandacht ingericht. Dan wil je uiteraard geen log apparaat aan de muur dat de ruimte ontsiert. Als een inbouwmodel geen optie is, biedt een design airco misschien wel uitkomst. Hierbij kan je kiezen voor een airco die dicht aanleunt bij jouw interieurstijl en zo als het ware een volwaardig deel wordt van je interieur.

Interesse in een design airco? Een professionele installateur geeft je graag meer uitleg over de mogelijkheden, prijzen, merken… Vraag vrijblijvend offertes aan via onze offertepagina.

design airco

 

Uitvoeringen van design airco’s

Er bestaat een brede waaier aan soorten en modellen van design airco’s. Uit welke opties kan je allemaal kiezen? En wat zijn hun voor- en nadelen? We zetten het kort op een rij!

 

1. Design airco’s volgens type

Wanneer je een airco laat plaatsen, kan je kiezen tussen een inbouwmodel of een opbouwmodel:

  • Inbouwmodellen: deze zijn vooral populair bij nieuwbouwwoningen of renovaties en worden geïntegreerd in een vals plafond of een valse wand. Enkel het rooster van de luchttoevoer blijft zichtbaar. Het gaat hierbij altijd om een split airco (met buitenunit).
  • Opbouwmodellen: deze toestellen zijn bevestigd aan het plafond of op de muur. Je kan kiezen tussen een monoblock of split airco. Hierbij is het belangrijk dat je kiest voor een model dat zo esthetisch mogelijk in je interieur te integreren is. Met een design airco op maat kan je de bal niet misslaan.

 

2. Design airco’s volgens model

Is jouw keuze gevallen op een opbouwairco? Dan kan je kiezen uit 3 verschillende modellen:

 • Wandmodel: een wandairco is doorgaans hoog op de muur gemonteerd, boven een deur of raam. Een belangrijk aandachtspunt is dat de airco op minstens 2 meter hoogte moet worden opgehangen om de ruimte optimaal te kunnen koelen. Een wandairco werkt snel en doeltreffend: hij koelt snel de ruimte en behoudt gemakkelijk de gewenste temperatuur.
 • Plafondmodel: je kan hierbij kiezen tussen een plafondcassette of een binnenunit die je zowel aan de wand of aan het plafond kan monteren. Een cassette airco is het meest geschikt wanneer je een vals of verlaagd plafond hebt.
 • Vloermodel: dit model wordt zo dicht mogelijk tegen de grond geplaatst en is ideaal voor kleine ruimtes of voor ruimtes met schuine daken en lage muren, zoals de zolder. Een vloerairco neemt de warmte onderaan op en geeft de koele lucht af langs boven.

 

Welke design airco kies ik het best?

Alles hangt af van de ruimte waarin je de airco wil plaatsen en jouw voorkeuren. Wil je een airco die zo min mogelijk aanwezig is in de ruimte? Kies dan voor een inbouw- of plafondmodel. Een vloermodel is dan weer geschikt wanneer de beschikbare ruimte beperkt is. Een wandmodel past doorgaans overal. Het komt er dus vooral op aan om een design airco te vinden die voldoet aan jouw smaak en woonsituatie.

TIP: kan je extra advies gebruiken over de design airco die het best past bij jouw ruimte en interieur? Schakel de hulp in van een installateur. Hij geeft je graag meer uitleg over de mogelijkheden, prijs, … op maat van jouw project. Via onze offertepagina vraag je vrijblijvend offertes aan bij 2 à 3 vakmannen actief in jouw buurt. Start jouw aanvraag hier.

 

Merken design airco’s

Heel wat bekende aircomerken hebben intussen ook designtoestellen in hun aanbod opgenomen. Zo kan je een design airco kopen van o.a.:

 • Daikin: waarschijnlijk de bekendste fabrikant van airco’s, die nu ook design airco’s aanbiedt onder de naam Daikin Stylish. Je kan kiezen uit 4 kleuren: kristalwit, zilver, matzwart of zwarthout.
 • LG: naast de standaard modellen biedt LG ook enkele design airco’s aan. De airco’s van de ArtCool-collectie vormen een stijlvolle toevoeging aan jouw interieur.
 • Mitsubishi: met zijn Design– en Premium-collecties biedt Mitsubishi design wandunits aan in verschillende kleuren. Zo vind je altijd een uitvoering die zich naadloos integreert in jouw interieur.
 • Toshiba: ook in het aanbod van Toshiba vind je meerdere airco’s met een strak design. Ze hebben zelfs een model met een stoffen bekleding die je ook kan verwisselen. Net zoals je jouw interieur af en toe een make-over geeft, kan je dat nu ook met jouw design airco!

 

LET OP: niet alle installateurs werken met dezelfde merken. De meeste installateurs beperken zich tot 1 of 2 fabrikanten. Heb je een voorkeur voor een bepaald merk? Vraag dan bij elke vakman die je contacteert altijd na of hij dit merk installeert. Je kan gratis en vrijblijvend offertes vergelijken van 2 à 3 professionele installateurs actief in jouw buurt via onze offerteservice.

 

Prijs design airco

De prijs van een airco is afhankelijk van verschillende factoren: het type airco (monoblock of split airco), het vermogen, het model, het aantal units, eventuele opties zoals afstandsbediening of wifi, het merk, …  Je mag rekenen op de volgende richtprijzen:

Type aircosysteemGemiddelde prijs (excl. btw, incl. plaatsing)
Vaste airco zonder buitenunit (monoblock)€ 1.200 à 3.000
Vaste airco met buitenunit (split)€ 1.500 à 3.000
→ per bijkomende binnenunit€ 800 à 1.000

LET OP: de prijzen van design airco’s zijn erg uiteenlopend en liggen ook aanzienlijk hoger dan die van standaard airco’s . Ze kunnen ook erg verschillen van installateur tot installateur. Je neemt daarom best contact op met verschillende vakmannen actief in jouw buurt om gericht advies, prijzen en mogelijkheden te vergelijken. Start je aanvraag hier. 

 

Alternatief: airco wegwerken

Valt een design airco buiten je budget? Er zijn gelukkig een aantal alternatieven om je airco minder te laten opvallen. Zo kan je kiezen voor een kleine airco die sowieso al minder in het oog springt, maar je kan ook je airconditioning wegwerken door bv. een omkasting op maat te laten maken of je airco te laten inbouwen in een valse wand of plafond.

 

 

Voorbeelden van design airco’s

Heb je moeite om je in te beelden hoe je een design airco kan integreren in je interieur? Laat je inspireren door de onderstaande voorbeelden:

 

INSPIRATIE 1: inbouw airconditioning in strak interieur

Inbouw airconditioning

Deze inbouw airconditioning valt nauwelijks op en is daardoor het perfecte voorbeeld van hoe een airco integraal deel kan uitmaken van de ruimte. Let op: zo’n inbouw airco is vooral geschikt bij een nieuwbouw of een grondige renovatie van je woning.

 

 

INSPIRATIE 2: plafondairco in industrieel interieur

design plafondairco

Je hoeft een airco zeker niet weg te werken in je interieur. Je kan het toestel er ook gewoon deel van laten uitmaken zoals in de afbeelding hierboven. Een perfect voorbeeld van hoe functionaliteit en esthetiek verenigd kunnen worden in een industrieel interieur.

 

 

INSPIRATIE 3: design wandairco in minimalistisch interieur

Design airco zwart

In een minimalistisch interieur wil je liefst zo weinig mogelijk items. Toch hoeft een airco jouw interieur niet te ontsieren. Er zijn heel wat design airco’s op de markt die ook bij een minimalistische interieurstijl passen.

Overtuigd door bovenstaande voorbeelden en wil je graag zelf een design airco laten installeren? Vul onderstaand offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van 2 à 3 professionele installateurs actief in jouw buurt:

 

Airco offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde airco installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 koeltechniekers actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs