Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Samsung airco: kenmerken & voordelen

Samsung ken je wellicht vooral van zijn smartphones. Maar wist je dat deze Zuid-Koreaanse multinational ook hoogwaardige airco’s voor thuis en op kantoor ontwikkelt? Al sinds 1969 werkt dit merk aan innovatieve technologieën voor klimaatsystemen, waaronder de Samsung Windfree airco. Uit welke uitvoeringen van Samsung airco’s kan je nog kiezen? En wat met de prijs? Je ontdekt het hier!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Voordelen Samsung airco
Samsung airco prijs
Waarom installateur inschakelen?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Wat is Samsung?

Samsung is een bekende Zuid-Koreaanse multinational die tal van producten ontwikkelt. Dit bedrijf is ongetwijfeld het bekendst vanwege zijn smartphones, maar daarnaast maakt Samsung ook koelkasten, wasmachines en drogers, tablets en tv’s, …

Dat Samsung ook airco’s ontwikkelt, is misschien minder bekend. Maar hun klimaatoplossingen doen qua kwaliteit zeker niet onder voor hun andere producten. Verder lees je alvast meer over de uitvoeringen, voordelen, prijzen, … van airco’s van Samsung.

Een Samsung airco kopen? Je laat je het best eerst grondig adviseren over het meest geschikte type, een vermogen op maat van jouw woning, … Zo maak je gegarandeerd de juiste keuzes voor jouw toekomstige airco. Ontvang gratis advies op maat van meerdere Samsung airco installateurs!

samsung airco

 

Mogelijke uitvoeringen van Samsung airco’s

Samsung biedt een erg breed gamma aan split airco’s aan. Zulke systemen bestaan uit een buitenunit en 1 of meerdere binnenunits. Zo vind je gegarandeerd een airco op maat van jouw woning of bedrijf. Een kort overzicht van de mogelijkheden:

 

1. Type airco

Samsung produceert vooral split airco’s. Wil je vooral 1 ruimte in je woning koelen, bv. je slaapkamer? Dan is een single split airco het meest aangewezen. Die bestaat uit 1 binnenunit en 1 buitenunit. Op deze buitenunit kan je echter ook meerdere binnenunits aansluiten. Zo kan je 2 tot zelfs 5 kamers koelen én verwarmen. In dat geval spreken we van een Samsung multi split airco.

 

2. Soort binnenunit

Een binnenunit van Samsung kan je op verschillende plaatsen in je woning laten installeren. Je hebt natuurlijk de klassieke wandmodellen, maar ook vloermodellen of units die je rechtstreeks tegen je plafond kan laten bevestigen. En gaat het om een nieuwbouw of grondige renovatie? Dan kan je ook een inbouwunit van Samsung kiezen. Een kanaalairco zit bv. weggewerkt achter een wand of in het plafond. Er zijn zelfs cassettemodellen om te laten inbouwen in een vals plafond (vooral voor winkels, kantoren, …).

 

3. Koelvermogen

Net als bij andere merken zijn ook Samsung airco’s verkrijgbaar met meerdere koelvermogens. Het is essentieel om een vermogen te kiezen op maat van de grootte, het isolatieniveau, … van de ruimte. Voor een kleinere ruimte is bv. een Samsung airco van 3,5 kW geschikt en voor een grotere ruimte heb je minstens een Samsung airco van 5 kW nodig.

 

4. Extra opties

Elke binnenunit van Samsung heeft zijn eigen kenmerken, voordelen en functionaliteiten. Het loont dus sterk om die units te vergelijken qua extra opties om zo de juiste keuze te maken. In een slaapkamer is een Samsung airco Windfree bv. sterk aangeraden. Bij dit type voel je namelijk geen koude tocht en zo’n unit werkt ook fluisterstil. Andere units zijn dan weer uitgerust met een Easy Plus Filter om zelfs de kleinste stofdeeltjes en bacteriën uit de aangevoerde lucht te houden.

 

BELANGRIJK: welke airco van Samsung heb ik nodig?

Dat hangt vooral van jouw budget, jouw woonsituatie en je persoonlijke wensen af. Wil je 1 of meerdere ruimtes koelen? Wil je de airco laten inbouwen of niet? Wat is het meest aangewezen vermogen? Welke extra opties zijn voor jou onontbeerlijk? Het zijn allemaal vragen die je het best bespreekt met een erkende installateur. Die helpt je graag om de juiste knopen door te hakken!

Gratis in contact komen met Samsung airco installateurs in je buurt? Solvari werkt enkel samen met erkende professionals. Die helpen je graag verder met advies op maat. Start hier je aanvraag!

 

Voordelen van een airco van Samsung

Net als met zijn smartphones, tablets, … blijft Samsung ook zijn aircosystemen vernieuwen. Hoe onderscheidt deze fabrikant zich van andere airco-merken? En van welke technologische snufjes kan je allemaal genieten voor een optimaal wooncomfort? We zetten kort enkele voordelen van Samsung airco’s in de schijnwerpers:

 

 • Windfree airconditioning: een Samsung Windfree airco beschikt over duizenden microgaten. Die verspreiden de lucht gelijkmatig en zacht in de ruimte. Zo vermijd je het koude tochtgevoel dat je bij andere airco’s kan hebben. Dankzij die zachte verdeling van de aangevoerde lucht hoor je zo’n airco ook amper werken. Kortom, ideaal voor in de slaapkamer.
 • Koelen met artificiële intelligentie: sommige airco’s van Samsung zijn uitgerust met een AI Auto Comfort-functie. Zo’n systeem analyseert de omstandigheden in de ruimte en je gebruikspatronen. Op basis daarvan past de airco automatisch zijn temperatuur aan.
 • Samsung SmartThings-app: naast een systeem met artificiële intelligentie kan je een airco van Samsung natuurlijk ook gewoon bedienen met een app op je smartphone of tablet. Zo kan je altijd manueel de airco aan- en uitzetten, de temperatuur bijstellen, … Eender waar of wanneer!
 • Smart Inverter technologie: dankzij deze technologie past de compressor van de airco altijd zijn snelheid aan op basis van de gewenste temperatuur. Zo ligt het stroomverbruik van de airco flink lager. Bovendien beperken magneten en schokdempers de trillingen tot een minimum zodat je stil én efficiënt je woning kan koelen.
 • Fraai design: airco’s van Samsung beschikken allemaal over een elegant en modern design. Zo komen ze in elk interieur tot hun recht. Bovendien zorgt dat ontwerp voor een bredere luchtuitlaat en een grotere filter om beter de lucht te kunnen zuiveren.

 

Samsung airco prijs

De kosten voor een Samsung split airco hangen vooral af van het type binnenunit, het vereiste koelvermogen, de extra opties, … Voor een single split airco mag je rekenen op gemiddeld 2.000 à 3.500 euro (excl. btw, incl. plaatsing). Per bijkomende binnenunit komt daar nog eens 800 à 1.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing) bij.

Een totaalprijs voor jouw airco van Samsung? Die kan je laten berekenen door een erkende installateur in je buurt. Die komt bij je langs voor advies op maat en stelt op basis van jouw situatie dan een gedetailleerde offerte op. Ontvang gratis advies en prijzen op maat van meerdere installateurs!

 

airco samsung

 

Waarom Samsung airco installateur inschakelen?

Heb je interesse in een airco van Samsung? Doe dan zeker een beroep op een installateur die vaak of uitsluitend werkt met systemen van deze Zuid-Koreaanse fabrikant. Zo kan je rekenen op…

 

 • Advies op maat: kies je voor een Samsung Windfree airco of voor een ander type binnenunit? Heb je interesse in een systeem met artificiële intelligentie om je airco automatisch te bedienen? Neem je beter een wand- of een vloer- of plafondmodel? Een installateur overloopt met jou al je wensen om zo de meest aangewezen airco te bepalen.
 • Optimale plaatsing: een ervaren airco-expert plaatst elk type binnenunit volgens de regels van de kunst. Bovendien kiest hij de meest aangewezen locatie voor de binnen- en de buitenunit en zorgt hij voor een vlekkeloze afwerking.
 • Deskundige uitleg: bij de installatie van een airco heb je allicht vele vragen. Welke stand is het meest aanbevolen op welk moment? Kan je de blaasrichting veranderen? Hoe installeer en gebruik je de app van Samsung? Een Samsung airco installateur geeft je uitgebreid uitleg over alle functies en opties van je installatie.
 • Kennis van de Samsung-technologie: een vakspecialist die Samsung airco’s plaatst volgt de nieuwste ontwikkelingen van dit merk natuurlijk op de voet. Hij kan je uitgebreid adviseren over technologische innovaties als de Windfree-modellen, de intelligente bediening van de airco, de inverter-technologie voor de compressor, …
 • Goede dienst na verkoop: is er een probleem met je airco? Dan komt je installateur bij je langs om dat zo snel mogelijk op te lossen. Je hebt dus altijd een aanspreekpunt. Om de 2 jaar laat je bovendien het best je airco onderhouden met het oog op een energiezuinige, optimale werking.
 • Premies & financiële voordelen: een split airco is eigenlijk een lucht warmtepomp. Voor zo’n systeem maak je aanspraak op de Mijn VerbouwPremie van de Vlaamse overheid. Is je woning ook minstens 10 jaar oud? Dan betaal je slechts 6% btw op alle materiaal- en arbeidskosten.

Offertes voor jouw airco vergelijken? Dat is heel eenvoudig. Je kan snel en volledig vrijblijvend meerdere voorstellen aanvragen bij installateurs in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Airco offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde airco installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 koeltechniekers actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs